Nechte se unést tradiční podívanou na autoveterány a historické bicykly při návštěvě Sodomkova Vysokého Mýta

VYSOKÉ MÝTO – Letošní první sobotu v červnu zahájí festival Sodomkovo Vysoké Mýto, které se po dvou letech opět vrací na scénu. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční podívanou na autoveterány a na den plný zábavy.

„Festival, který si za předchozích patnáct let získal mnohé fanoušky, nabídne tradiční podívanou na autoveterány, historické bicykly i sličné dámy v dobových kostýmech. Jak již bývá zvykem, kromě srazu historických automobilů s karosérií Sodomka, je připravena další venkovní výstava,“ informoval ředitel muzea Jiří Junek. Pro zájemce si letos muzejníci připravili přehlídku vozidel slavné značky Praga, jejíž firma se stala významným výrobcem nejen automobilů, ale i například motocyklů, traktorů a vojenské techniky.

Celý den oživí dvě doprovodné akce, která divákům připomenou zajímavá výročí. Prvním je sto čtyřicet let od zahájení provozu železniční trati Choceň – Vysoké Mýto – Litomyšl, na které si České dráhy připravily jízdu historickým parním a motorovým vlakem. Druhým je sto dvacet pět let od chvíle, kdy se odehrál první veřejný basketbalový zápas v Čechách. Tady dostane hodinový prostor místní basketbalový klub, kde si členové připravili exhibiční utkání v duchu prvních basketbalových zápasů.