O miminka ve zlínské porodnici se nově starají přístroje od Kapky naděje

ZLÍN – Štědrý dárek věnoval zlínské nemocnici Nadační fond Kapka naděje. Díky němu přibyly na novorozeneckém oddělení přístroje za 483 tisíc korun.

Nadační fond letos porodnici věnoval dva resuscitátory, přístroj na screening sluchových vad u novorozenců a přístroj na měření pulzní symetrie. „Kapka naděje a paní Vendula Pizingerová jsou naši stálí podporovatelé. Mnohaletá přízeň je pro nás velmi vzácná i potřebná. Dar speciálního přístrojového vybavení je obrovsky přínosný,“ ocenil Jozef Macko, náměstek pro léčebnou péči KNTB a primář novorozeneckého oddělení.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oddělení novorozenecké JIP navštívila osobně také zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová. „S novorozeneckým, ale také s dětským oddělením zlínské nemocnice máme dlouhodobou spolupráci a je naší radostí podporovat úsilí zdravotníků při záchraně předčasně narozených dětí. Lékaři i sestry z těchto oddělení pro děti a jejich rodiče dělají maximum, jejich laskavá a profesionální péče nemá hranice. Sama mám malé dítě, a snad proto je téma předčasných porodů pro mě osobní a citlivé,“ svěřila se Vendula Pizingerová.

Foto: KNTB
Foto: KNTB