Úprava svahu na Hrbové je již hotová

VSETÍN – O měsíc a půl dříve skončila sanace sesuvu na Hrbové. Ten ohrožoval místní zástavbu a jelikož silnici využívala těžká technika, město přistoupilo k úpravě.

Na ulici Hrbová nechala radnice před šesti lety vybudovat dešťovou kanalizaci, která měla zabránit tomu, aby voda stékala po svahu do domů. Na silnici byl vybudován dočasný povrch z recyklátu, asfalt nebyl vhodnou alternativou, jelikož se zde plánovala další výstavba domů a těžká technika by ho zbytečně narušila.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jakmile začaly stroje po silnici jezdit, došlo k narušení svahu, který se sesunul. „Abychom ochránili níže položenou zástavbu a současně umožnili další využití uvedené komunikace pro vlastníky stávajících i budoucích nemovitostí, rozhodli jsme se provést sanaci sesuvu a svah stabilizovat vybudováním opěrné gabionové zdi s kamennou výplní. Součástí této investiční akce bylo i mírné rozšíření obslužné komunikace v tomto zúženém místě,“ přiblížil starosta Růžička.

Sanační práce vyšly město na jeden milion korun a s jejich skončením se počítalo v závěru června. Díky příznivým klimatickým podmínkám je ale firma stihla provést o měsíc a půl dříve.