Výhledy z radniční věže či tematické prohlídky města. V Šumperku startuje letní turistická sezona

ŠUMPERK – Místní i turisté mohou využít nabídku letní turistické sezony, která v Šumperku startuje od středy 1. června. Zajímavé turistické cíle spravované městem budou přístupné denně, devět prázdninových pátečních večerů pak zpestří romantické rozhledy z radniční věže při západu slunce. Ve čtyřech mimořádných termínech také proběhnou tematické prohlídky města.

Letní turistická sezona v Šumperku odstartuje ve středu 1. června. Zájemce o rozhledy z radniční věže doprovodí nově průvodci z klášterního kostela Zvěstování Panny Marie – v červnu a v září každou celou hodinu mezi devátou hodinou a třetí odpolední, v červenci a v srpnu pak každou půlhodinu od 9 do 17 hodin. Poslední výstup bude možný vždy hodinu před koncem provozní doby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Se zahájením sezony bude denně otevřené nejen informační centrum, ale i expozice Čarodějnické procesy v Geschaderově domě, a to v červnu a v září od 9 do 15 hodin a v červenci a v srpnu od 9 do 17 hodin. Projekt s názvem Po stopách čarodějnic v česko-polském příhraničí, v jehož rámci byla plánovaná modernizace expozice, dotaci bohužel nezískal, proto bude nutné výměnu audioprůvodcovského systému a realizaci videomappingu odložit.

Prohlídkové okruhy městem budou i nadále určeny zejména organizovaným skupinám. Objednávky, které by měly být uskutečněny alespoň 14 dní předem, přijímá Informační centrum Šumperk na e-mailu ic@sumperk.cz nebo telefonu 583 214 000. Mimoto se ve čtyřech termínech uskuteční mimořádné tematické prohlídky města. 4. a 18. července a 11. a 22. srpna vyrazí z infocentra průvodci, aby zájemcům přiblížili různé zajímavosti z dějin města. Turisté i místní se opět dočkají oblíbených večerních rozhledů z radniční věže, jež se budou konat každý pátek během července a srpna.