Záchranářský vrtulník musel ve středu zasahovat na D1 a na Příbramsku!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Ve středu dopoledne došlo na 0,5 km dálnice D1 ve směru na Prahu, u sjezdu na Spořilovskou k vážné nehodě dodávky s nákladním vozem převážejícím klády.

Na D1

Řidič dodávky pravděpodobně nedobrzdil a v plné rychlosti zezadu narazil do plně naloženého nákladního vozidla převážející dřevo. Okolnosti nehody jsou v šetření dopravní policie.

Následkem nehody bylo vážné zranění pětatřicetiletého řidiče. Podle záchranářů utrpěl úraz hlavy, horních končetin a zad. Vrtulníkem byl transportován do nemocnice Motol. Po druhé hodině odpoledne byl provoz na dálnici plně obnoven.

Foto: Policie ČR

Na D1 se v dopoledních hodinách řešila i hromadná nehodu 5 vozidel na 11km dálnice D1. Jednu ženu záchranáři ošetřili na místě, bez nutnosti transportu, jinak se nehoda obešla bez zranění.

Foto: Policie ČR

Na Příbramsku

Vrtulník však musel byl povolán kvůli zranění k nehodě na Příbramsku. Záchranáři zde zasahovali u dopravní nehody osobního auta v obci Obořiště na Příbramsku. Muž s mnohočetným poraněním byl letecky transportován do pražské Ústřední vojenské nemocnice.

Foto: ZZS SCK