Navštivte říši dinosaurů v Muzeu ve Šlapanicích

Muzeum ve Šlapanicích má pro vás nachystanou jedinečnou výstavu V říši dinosaurů. Jak už název napovídá, výstava vás vtáhne do hlubin pravěku a představí vám dobu před miliony a miliony let.

A že je na co se dívat. Uvidíte vědecké umělecké rekonstrukce pětice výtvarníků z Volného sdružení PAS, které vám zprostředkují atmosféru fantastické přírody z doby, kdy na Zemi žili trilobiti a v pralesích z kapradin a plavuní se proháněli dinosauři. Vedle vědeckých paleoilustrací najdete na výstavě i reálné pozůstatky dávnověkého světa v podobě fosílií trilobitů, přesliček a kapradin. Uvidíte i miliony let starou šišku nebo koprolit. Díky 3D modelům fosílií se pravěkého života dokonce i dotknete.
Nejzajímavějším prvkem je bezpochyby 3D rekonstrukce zubu dinosaura, který byl objeven v Brně-Slatině. Přijďte si prohlédnout věrnou repliku jednoho z nejunikátnějších nálezů v České republice!

Nenechte si výstavu ujít. Navštívit ji můžete až do 4. září 2022 v Muzeu ve Šlapanicích na adrese Masarykovo náměstí 18, Šlapanice. Otvírací doba muzea je středa až pátek 13.00 až 18.00 a sobota a neděle 10.00 až 18.00, základní vstupné pořídíte za 40 Kč. Více informací naleznete na stránkách Muzea Brněnska, Muzeum ve Šlapanicích. Jste srdečně zváni!

Výstava V říši dinosaurů, zdroj: Muzeum ve Šlapanicích
Výstava V říši dinosaurů, zdroj: Muzeum ve Šlapanicích