Poctivý Zlíňan odevzdal cizí peněženku s téměř 12 tisíci

ZLÍN – Velké poděkování si vysloužil třiačtyřicetiletý muž ze Zlína. Ten našel minulou sobotu v Přílukách cizí peněženku, která obsahovala značnou hotovost.

Nálezce si peníze nenechal a místo toho se obrátil na linku zlínských strážníků. „O několik chvil později strážníci zjistili, že se v peněžence nachází více než jedenáct a půl tisíce korun, desetieurová bankovka, kreditní karta a různé průkazky. Z těch bylo zřejmé, že majitelem je devětadvacetiletý muž ze severní Moravy,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci si peněženku převzali. Operační důstojník se pak snažil vyrozumět majitele ve spolupráci s městskou a republikovou policií z místa jeho bydliště. „To nejprve nebylo úspěšné, avšak ve večerních hodinách se dotyčný dostavil sám na služebnu MP Zlín. O nálezu jej totiž informovali prostřednictvím mobilního telefonu jeho příbuzní, a tak se díky poctivému nálezci i strážníkům se svými věcmi poměrně brzy opět shledal,“ dodal Pavel Janík.