Zdá se, že prastará metoda léčby pomocí barev funguje

Již antické národy znaly prastarou léčebnou metodu: léčbu barvami. Nebo kupříkladu Egypťané vymalovali místnosti různými barvami, v nichž se nemocní uzdravovali pouze tím, že se v onom prostoru delší dobu zdržovali.

Léčitel a Kirlianovy fotografie

Léčitel Peter Mandel z Bruchsalu pracuje na dalším vývoji prastarých metod. Vychází z toho, že moderní medicína se i přes své nesporné úspěchy někdy dostane do slepé uličky. Mnohé nemoci mají mnohdy původ v duševní oblasti a Mandel říká dokonce to, že příčina onemocnění se téměř vždy nachází mimo tělo. Je tomu opravdu tak?

Německý fyzik dr. Fritz Albert Popp zjistil, že buňky všech živých bytostí vyzařují „biofotony“, což jsou pro nás neviditelné elektromagnetické vibrace. Rus Kirlian dokonce biofotonové pole vyfotografoval.

Proto léčitel Mandel sestrojil přístroje, s jejichž pomocí a s využitím Kirlianových fotografií pátrá po příčinách potíží svých pacientů. Ve vysokofrekvenčním poli se objevují špičky prstů obklopené věncem paprsků. Každý člověk přitom vyzařuje jinou „auru“. Léčitel prý z ní dokáže zjistit duševní i fyzický stav pacienta a odhalit nemoc již ve fázi vzniku.

Kombinovaná léčba

Peter Mandel zapracoval do svých léčebných postupů i akupunkturu. Léčí tedy své pacienty kombinací akupunktury a barevné terapie a má údajně velké úspěchy. Není přitom třeba cestovat přímo k němu do Bruchsalu, Mandel vyškolil řadu svých kolegů, kteří jeho metody používají.

Tyto léčebné postupy podle všeho ovlivňují energii těla a nevznikají při nich žádné škodlivé vedlejší účinky, které by tělo muselo namáhavě odbourávat. Jak již bylo výše uvedeno, Mandel používá vlastní přístroje – barevné světlo je vedeno ze svého zdroje skleněnou trubicí do pyramidy, z jejíž špičky působí na akupunkturní bod.

Nejedná se tedy o obvyklé ozařování, ale o přímé působení na naše energetické tělo. Zároveň se světlo dotýká naší kůže, která je v podstatě anténou pro vibrace, jež nás obklopují.

Léčba Viviane C.

Sekretářka Viviane C. se s léčitelem Mandelem setkala v televizním studiu RTL. Již několik měsíců trpěla skutečně nepříjemnými potížemi. Loupala se jí kůže na těle a objevovaly se bílé puchýřky. Lékaři jí sice předepsali léky, ale nic nepomáhalo. Mandel jí poradil, aby si postižená místa ozařovala červeným světlem. Viviane skutečně použila červenou baterku a po několika týdnech problémy zmizely.

Mandel konstatuje, že člověk se dokáže uzdravit sám, tajuplným způsobem se totiž aktivují obranné síly, je nastolována harmonie mezi duší a tělem. Vše živé je obklopeno vibracemi, zároveň jsme tak obklopeni světlem. A barvy nejsou ničím jiným než různými frekvencemi viditelného světla. Léčení jejich pomocí zní neuvěřitelně, ale zdá se, že v praxi skutečně funguje.