Během pěti minut dvakrát bourala s elektrokoloběžkou. Došlo také ke zranění

HRADECKO – Na tuto středu jistě dlouho nezapomene pětadvacetiletá žena, která bourala za řídítky elektrokoloběžky, v obou případech to bylo s cyklisty. Veškeré okolnosti nehod jsou nyní v šetření hradeckých dopravních policistů.

„Při první nehodě mělo dojít ke střetu pětadvacetileté řidičky elektrokoloběžky s cyklistkou na cyklostezce ve směru k FNHK. Ani jedna z účastnic této události se zřejmě nedržela při pravém okraji vozovky. Po nárazu došlo k jejich pádu na zem,“ říká mluvčí policistů Lucie Konečná. Cyklistka sdělila, že se jí nic nestalo, a tak 25letá koloběžkařka pokračovala dál v jízdě. Jenže během krátké chvíle se cyklistce přitížilo a nehodu oznámila na tísňovou linku. Policisté na místě se ženou provedli nezbytné úkony a předali ji do péče lékařů.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O pět minut později se stala další bouračka, tentokrát se žena na elektrokoloběžce střetla s cyklistou. Policisté tak popojeli několik metrů a prošetřovali další nehodu. Hlídka provedla u všech účastníků nehod dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, ty ukázaly negativní výsledky. Žena byla předána do péče lékařů. Nikdo z účastníků nehod neměl za jízdy na hlavě nasazenou helmu.

Policisté žádají případné svědky události, aby se přihlásili přímo policistům z dopravního inspektorátu Hradec Králové, nebo je kontaktovali na telefonním čísle 974 526 250, případně na tísňové lince 158.