Devatenáctiletý výrostek terorizoval okolí, obětem bral peníze i auta

KROMĚŘÍŽSKO – Dlouhou šňůru loupeží a zastrašování má na svědomí teprve devatenáctiletý mladík z Kroměřížska. Ten pod pohrůžkou násilí bral svým obětem peníze a auta. Nyní skončil ve vazbě.

Obětí mladíkova teroru je hned několik. „Mladík využíval své zjevné fyzické převahy a od poškozených požadoval pod různými záminkami peníze či půjčení auta. Oběti ze strachu o svůj život jeho žádostem raději vyhověly. V jednom případě obviněný tvrdil, že ve vypůjčeném autě ztratil řetízek a domáhal se jeho zaplacení. Jeden z poškozených to psychicky nevydržel a zastavil svůj mobilní telefon a vydal mladíkovi získanou částku. V dalších případech si pod pohrůžkami násilí vynutil půjčení vozidla, k různým účelům. Vůz pak vracel s prázdnou nádrží,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mladý muž svou kriminální kariéru započal už jako mladistvý, soudně trestaný byl už třikrát. „Ke konci dubna letošního roku si devatenáctiletý mladík vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu loupež a porušování domovní svobody o měsíc později opět z trestného činu loupež,“ dodala Balášová.

Soud vyhověl návrhu a poslal mladíka do vazby. Teď mu hrozí až 10 let za mřížemi.