Pivovar Falkenštejn: Ochutnejte pivo z Českého Švýcarska

Navštivte, poznejte a ochutnejte zlatý mok z pivovaru Falkenštejn. Najdete jej v Krásné Lípě, městě na pomezí malebné krajiny Českého Švýcarska a Lužických hor. Při procházce a prohlídce pivovarem se seznámíte s jeho zajímavých příběhem, dozvíte se, jak se tu dnes pivo vaří, a ještě něco navíc. 

Pivovar Falkenštejn & skalní hrádek Falkenštejn

Název piva je spojen se symboly jedinečné skalní pískovcové krajiny Českého Švýcarskaskalním hrádkem Falkenštejn u Jetřichovic a mohutným pískovcovým masivem Falkenstein u Bad Schandau.
Otevřením Pivovaru Falkenštejn v srpnu roku 2013 byla po mnoha desítkách let obnovena tradice vaření piva ve městě Krásná Lípa. Ve starém krásnolipském pivovaru (Brauerei Schönlinde) se přestalo vařit po 2. světové válce a jeho objekt byl zbourán v 60. letech 20. století. Nový pivovar můžete navštívit přímo v centru města na Křinickém náměstí. Pivovar Falkenštejn si za svůj cíl klade vařit dobré a poctivé pivo. Při jeho výrobě zde využívají moderní technologie, ale drží se také tradičních postupů řemeslné výroby. Po uzrání jde navíc pivo k zákazníkům čerstvé a není upraveno filtrací ani pasterizací.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Falkenštejnem skrz naskrz

Vyrazte na výlet do pivovaru Falkenštejn za vzděláním a zábavou sami, s rodinou či přáteli. A to nejen na prohlídku s ochutnávkou, ale také se zde můžete ubytovat a spojit poznání pivovaru s outdoor aktivitami v krásném prostředí Českého Švýcarska, a to s průvodcem.
Plánujete například oslavu narozenin? Uspořádejte si v pivovaru raut nebo zúčastněte se přednášky o pivu s kvízem.
Prohlídky pivovaru s degustací probíhají od pondělí do čtvrtka od 15:00 a 16:00 hod. Návštěvu, z důvodu ověření dostupnosti průvodce, si rezervujte mininálně 24 hodin předem. Procházka pivovarem s degustací trvá cca 45 až 60 min. Záleží na momentální upovídanosti průvodce a množství otázek, které mu budete dávat. Abyste o nic nepřišli, volejte pro objednání telefonní číslo +420 605 271 835 nebo pište na e-mail: info@pivofalkenstejn.cz.

Zdroj: Pivovar Falkenštejn
Zdroj: Pivovar Falkenštejn

Jaká piva vaří pivovar Falkenštejn?

Pivo Falkenštejn můžete ochutnat přímo v pivovarské restauraci, koupit si ho s sebou, objednat si dárkové balení piva nebo si zakoupit rovnou celý soudek na akci nebo pro vlastní spotřebu.

Ochutnejte světlý ležák, polotmavý ležák Ostroff, tmavý speciál, American pale ale, pivo Svižnej Emil, Zkouřená čarodějnice (Rauch), Výroční, Stodolecký lišák, Kanár (konopné pivo), Desperát APA Comet nebo NEIPA Tropico.

Pivo Falkenštejn je prostě pivo mnoha názvů a mnoha chutí. Je fajn mít ho po ruce.

Místo výletu

Kraj: Ústecký
Okres: Děčín
Město: Krásná Lípa

Kontakt

Pivovar Falkenštejn
Křinické náměstí 7
407 46 Krásná Lípa

tel.: +420 605 271 835
e-mail: piju@pivofalkenstejn.cz
www.pivofalkenstejn.cz

Tip na fajn výlet

České Švýcarsko, to je kousek české divočiny, Lužické hory, to je panenská příroda. Pojďte s námi do přírody obou lokalit. Čeká vás nevšední putování krajinou plnou tajemství, která vám odhalí Köglerova naučná stezka.