Magnetická tabule – vytvořte si ji za pár minut

Magnetická tabule je užitečnou pomůckou doma i v pracovně a kanceláři. Pomocí magnetek na ni přicvaknete návody, prezentace, grafy, také sbírky pohlednic, fotografie z cest, sběratelské karty. Jak si takovou magnetickou nástěnku vytvořit za pár minut? Snadno, podívejte se.

Magnetická nástěnka či tabule už nebývá jen ve studovnách, školních třídách. Uplatnění pro ni naleznete třeba i doma. Kromě fotek a suvenýrů z cest k ní můžete přicvaknout rodinné vzkazy nebo školní rozvrhy dětí.

Plechová magnetická tabule klasikou

Na trhu seženete nejčastěji klasické plechové, bílé lakované magnetické tabule. Ale ty se hodí spíše do kanceláře než do moderního obýváku. Alternativou k nim je samolepicí magnetická tabule. Je vyrobená z pokovené fólie, na níž magnety dobře drží.


Moderní nalepovací magnetická tabule

Nalepovací magnetické nástěnky jsou k dispozici ve více rozměrech, například 100 × 62 nebo 120 × 90 cm. Spodní vrstva je samolepicí, vrchní bílá, je popisovatelná fixy na whiteboardy.

Řešením pro nerovnou stěnu je pěnové lepidlo

Bydlíte ve starém domě nebo bytě a stěny nejsou úplně rovné? Pak se vám bude hodit nalepovací magnetická tabule s pěnovým lepidlem, které jemné nerovnosti vyrovná. K mání je v rozměru 100 × 60 cm a také se na ni dá psát fixy.

Baví vás malování křídami? Pořiďte si černou

Poměrně krátce je k sehnání také speciální černá samolepicí magnetická tabule. I na ní dobře drží magnety a magnetky na ledničku. Oproti bílým verzím však na tuto tabuli můžete malovat a psát školními i barevnými křídami.

Čím k tabuli přicvaknout: poslouží kancelářské magnety, magnetické figurky i magnetky

Které magnety se na samolepicí fólie hodí? Hlavně ty neodymové, protože jsou silnější. Použít můžete barevné kancelářské magnety, klasické magnetky na ledničku i magnetické figurky. S těmi se dá navíc hrát oblíbená rodinná hrad „Člověče, nezlob se!“ a to dokonce i na stěně. Stačí na magnetickou tabuli fixou namalovat herní plán.


Sejmout ochrannou fólii, nalepit, přitlačit

Umístění magnetické nástěnky na stěnu je snadné. Ze samolepicí pokovené fólie stačí sejmout zadní ochrannou vrstvu a přiložit na předem očištěnou stěnu, prachu zbavenou. Před umístěním magnetické nástěnky si od podlahy naměřte správnou výšku, ať je nalepená rovně.

Vyhlaďte nástěnku například hadříkem, houbičkou a fólii ke stěně pořádně přimáčkněte, aby se lepicí vrstva dobře aktivovala. Můžete také pořídit k tomu určenou stěrku nebo gumový váleček.

Co se dá na magnetickou nástěnku umístit?

Magnetická pokovená nástěnka je užitečným pomocníkem v dětském pokoji, pracovně, kanceláři, v dílně, učebně, ve studovně, knihovně. Díky neodymovým a kancelářským magnetům na ni během chvilky připevníte návody, postupy, prezentace, fotografie, pohlednice, obrázky, přehledy postupy zakázek, objednávky.

Na tabuli drží také magnetické fólie

Svou magnetickou tabuli můžete proměnit v umělecké dílo. Skvěle se k tomu hodí barevné magnetické fólie. Dají se stříhat nůžkami nebo řezat zalamovacím nožem. Co si je nastříhat třeba na dílky mozaiky a poskládat z nich něco ve stylu Gaudího?

Anebo si zahrajte tisíce let starou hru Tangram. Jak na ni, zjistíte na webu Unimagnet.cz, kde magnetické fólie i seženete.