Jihlavské kulturní léto zahájeno. Letos nabídne přes 200 akcí

JIHLAVA – Na Masarykově náměstí v Jihlavě odstartoval v pátek 3. června prázdninový kulturní program. Na letošní léto jsou připraveny nejen festivaly, koncerty, výstavy a divadla, ale i tvůrčí dílny nebo turistické procházky.

Jarmarkem, divadlem a koncerty se v pátek 3. června na Masarykově náměstí návštěvníkům slavnostně otevřela letní scéna. Zatímco rodiče relaxovali se sklenkou vína pod novými stromy, děti měly možnost vydovádět se na dřevěných hračkách. Večer pak přišlo na řadu divadlo a skvělá muzika.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V rámci programu bylo na Masarykově náměstí oficiálně otevřeno informační centrum, které je na léto přesunuto z jihlavského magistrátu do „rozhledny“ v horní části náměstí. „Díky jeho umístění můžeme lidem lépe prezentovat turistický potenciál Jihlavy,“ vysvětlila Magdalena Svatoňová z Brány Jihlavy.

Letní scéna na Masarykově náměstí nabízí možnost odpočinku v příjemném prostředí. Návštěvníci si dají něco dobrého v Maringotce a zároveň si mohou zapůjčit venkovní hry pro děti. „Navíc jsme náměstí obohatili o živé stromy a nové kavárenské sezení,“ doplnil ředitel Brány Jihlavy Jakub Deml.

V rámci programu Léto v Jihlavě proběhne v krajském městě přes 200 akcí. Jejich kompletní přehled najdete na webových stránkách.

Hlavní akce, na které se mohou návštěvníci v průběhu léta těšit:

11. – 12. června – Eurojack – Závody dřevorubců a sobotní hudební festival místních kapel

24. – 25. června – Loděnice fest – Hudební festival pro mladé

27. srpna – Jihlava je boží – Boží food festival inspirovaný Létem s Degustem