Jižní Moravou se prohnala silná bouřka. Kroupy ničily střechy i úrodu

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – V sobotu v podvečer se jižní Moravou prohnala silná bouřka. V noci ze soboty na neděli hasiči zasahovali u padesátky událostí.

Podle mluvčího hasičů Davida Jirouše nejčastěji hasiči v souvislosti s následky bouřek a deště odstraňovali stromy, což bylo ve 37 případech, a to v 19 případech v okrese Brno-venkov. Na Břeclavsku čtyřikrát hasiče zaměstnalo i čerpání vody. Ve dvou případech museli řešit pád elektrických sloupů. V Přibicích rozřezávali zničenou střechu rodinného domu, kterou odnesl prudký vichr z domu. Z oblasti Ivančic pak vlna postupovala na Pohořelice. „V současnosti máme okolo čtyřiceti výjezdů. Jedná se o čerpání vody z objektů, popadané stromy, poškozené dvě plechové střechy,“ popsal Jirouš před půl devátou. Kroupy velké jako třešně ničily úrodu na Břeclavsku a Hodonínsku. Kolem půl desáté večer už hasiči zasahovali na jihu Moravy u padesátky událostí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.