Mladík vydíral na sociálních sítích nezletilou dívku. Policie jej obvinila ze dvou trestných činů

JIHLAVA – Nepříjemnou životní zkušenost má za sebou nezletilá dívka z Jihlavska, která se na sociálních sítích stala obětí násilníka. Ten ji pod různými identitami vyhrožoval a vydíral ji, než se s tím svěřila svým blízkým. Mladík poté skončil v rukou policie.

Závažný případ násilí na sociálních sítích řeší jihlavští policisté. Na konci loňského roku je kontaktovala rodina nezletilé dívky, která se v předchozích měsících stala obětí hrubé manipulace a vydírání.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Agresorem byl mladík, který se s dívkou seznámil náhodně na sociálních sítích. Při kontaktu s ní vystupoval pod třemi různými identitami. Nejdříve jako mladík, který o ni má zájem, poté jako jeho kamarádka a nakonec jako přítel té kamarádky.

„V poslední identitě se prezentoval jako násilník schopný ublížit. Dívce posílal zprávy se sexuální tématikou, naváděl a nutil ji k něčemu, co sama nechtěla, vyvíjel a stupňoval na ni nátlak a vyhrožoval jí. Snažil se od dívky získat citlivé informace a fotografie, čemuž se bránila,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Dívka se nakonec svěřila rodině, která případ nahlásila policii a ta řádění nebezpečného predátora utnula. Policisté zjistili, že jde o mladíka z Jihočeského kraje, jenž byl v době činu mladistvý. Agresor, který letos už dosáhl osmnácti let, byl obviněn ze dvou trestných činů, a to z ohrožování výchovy dítěte a dále z nebezpečného vyhrožování.