Na baseball na Hluboké zavítala zpěvačka Shakira a fotbalista Gérard Piqué

ČESKOBUDĚJOVICKO – Mezinárodní turnaj desetiletých baseballistů z osmi zemí Evropy SuperCup, který po tři dny hostil sportovně relaxační areál v Hluboké nad Vltavou, měl mezi četnými diváky i dvě světové celebrity. Svého syna Milana, hrajícího za výběr Katalánska, přijeli podpořit jeho rodiče: Slavná kolumbijská zpěvačka Shakira Isabel Mebarak Ripollová a její partner, obránce FC Barcelona a španělské reprezentace Gérard Piqué.

Světoznámá Shakira, která patří k největším hvězdám pop-music a ve světě jí proslavily hity jako Whenever, Whenever či Hips Don´t Lie, nazpívala fotbalovou hymnu Waka Waka pro mistrovství světa ve fotbale v roce 2010, které se odehrálo v Jihoafrické republice. Při natáčení videoklipu k této písni se seznámila s obráncem FC Barcelona a španělské reprezentace Gérardem Piqué (35), s nímž má dva syny – devítiletého Milana, který se na Hluboké představil v baseballovém výběru Katalánska, a sedmiletého Sashu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Myslím, že pro podporu mládežnického baseballu nemohli udělat víc. Oba byli velmi milí, skromní, a my jsme jako organizátoři samozřejmě respektovali jejich pochopitelný požadavek na soukromí bez médií a publicity. Chtěli, aby největšími hvězdami turnaje byly děti, malí baseballisté, ne jejich rodiče. Na Hluboké se jim moc líbilo, jsme rádi, že nám pochválili náš sportovně relaxační areál a celý turnaj, kterému v závěru trochu nepřálo počasí. Hlavní ale je, že se líbil těm čtyřem stovkách malých baseballistek a baseballistů, kteří k nám na Hlubokou přijeli,“ řekl ředitel turnaje a starosta pořádající TJ Sokol Hluboká David Šťastný.

Výběr Katalánska, který hrál pod hlavičkou Catalonia, patřil mezi nejúspěšnější z 24 týmů z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Maďarska, Litvy, Velké Británie a Španělska, které se na SuperCup probojovaly. Měl asi vůbec nejemotivnější fanoušky a jeden z největších a nejhlučnějších fanklubů, vyhrál základní skupinu B a byl jediný, kdo v ní porazil malé baseballisty domácího Sokola Hluboká nad Vltavou.

zdroj: baseball-hluboka.cz