VIDEO: Chlapci v dětském Lamborghini vjeli na Starou dálnici, prý špatně odbočili

BRNO – Neobvyklý výjev zažil řidič jedoucí po Staré dálnici, který spatřil dva malé chlapce řídit dětské elektrické autíčko. Jelikož byli ve velkém nebezpečí, přivolal raději městskou policii.

Ta dorazila na čtyřproudou silnici, služební vozidlo odstavila tak, aby chlapce chránilo, rozsvítila majáky a šla se s malými řidiči domluvit. Jeden z nich nejprve poplakával, když ale zjistil, že mu nic nehrozí, rozpovídal se. Šťastné děti ve věku přibližně osm let strážníkům ukázaly, jak se odklápí kapota, kde jsou uložené dvě baterie a chvástaly se, že jejich Lamborghini dokáže jet až tři sta kilometrů v hodině. „Také jsme se od nich dozvěděli, že špatně odbočily ze sídliště, ale klidně tam vycouvají zpět,“ usmívá se Jakub Ghanem, tiskový mluvčí policie. Hlídka se starala o bezpečnost dětí, republiková policie našla a přivedla rodiče. Strážníci se poté postarali o doprovod a opuštění Staré dálnice. Případ si převzala státní policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.