Most v Nádražní v Budějovicích projde opravou. Čekejte omezení v dopravě

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Řidiči v Českých Budějovicích se musí připravit na další omezení dopravy. Most v Nádražní ulici totiž čeká oprava. Práce by zde měly trvat maximálně půl roku. Nedojde však k úplné uzavírce, doprava bude svedena vždy do jednoho jízdního pruhu.

Celková oprava mostu v Nádražní ulici, který se nachází v úseku mezi ulicemi Jírovcova a Rudolfovská a překlenuje Dobrovodský potok, začne v pondělí 13. června 2022. „Most je ve velmi špatném technickém stavu. Oprava za více než deset milionů korun spočívá v odstranění mostního svršku i vybavení a nahrazení novými,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při rekonstrukci nedojde k úplnému uzavření silnice, ale pouze k omezení provozu. „Pěší provoz pod mostní konstrukcí bude převeden do Pekárenské ulice. Práce potrvají maximálně sto osmdesát dní. Komunikace zůstane po celou dobu průjezdná. Doprava v daném místě bude vždy svedena do jednoho jízdního pruhu,“ dodal Moravec.