Většina lidí si nepřeje přejmenování Ruské ulice

JIČÍN – Někteří obyvatelé města si přáli, aby se po ruské agresi na Ukrajině přejmenovaly názvy ulic M. Koněva a Ruská. Proti byly však firmy, které v daném místě sídlí. Věcí se koncem června bude zabývat zastupitelstvo.

Když začala válka na Ukrajině, někteří občané podali návrhy na změnu názvu ulic Ruská a M. Koněva. Pro firmy i obyvatele by to znamenalo kromě administrativní zátěže také finanční náklady. Město se proto rozhodlo pro uspořádání ankety, ve které měli lidé vyjádřit svůj názor, zda si přejmenování dotyčných ulic přejí. Na základě výsledků ankety bude zastupitelům doporučeno, aby návrhy na přejmenování zamítli. „Anketní šetření probíhalo v období od 25. dubna do 13. května. V ulici M. Koněva bylo rozneseno 111 anketních lístků, z toho 54 bylo odevzdáno v anketě. Účast v anketě je tedy 48,6 %. Celkem 39 hlasujících si změnu nepřálo, 14 si změnu přálo a 1 lístek byl neplatný. V ulici Ruská bylo rozneseno 237 lístků, z toho 98 bylo odevzdáno. To je účast 41,4 %. Celkem 92 respondentů si změnu nepřeje, 6 ano. Neplatný nebyl žádný lístek,“ dodává za město Jan Jireš.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.