Falešný bankéř a policista připravili muže skoro o čtvrt milionu

ZLÍNSKO – Oči pro pláč zůstaly třiašedesátiletému muži ze Zlínska, který se nechal zmanipulovat dvojicí podvodníků. Ti ho pod falešnou záminkou přesvědčili, aby převedl peníze z účtu a vložil je do bitcoinu. Přišel tím o 239 tisíc korun.

Podvedenému muži zavolal na mobil neznámý člověk, který se představil jako pracovník velkého bankovního ústavu. „Upozornil muže, že je nutné, aby ze svého účtu vybral veškerou finanční hotovost a vložil ji do platebního bankomatu na bitcoiny, protože se nějaký neznámý člověk snaží pod jeho jménem uzavřít smlouvu o úvěru. Jakmile vloží vybrané peníze do bankomatu, měl mu tento údajný pracovník banky uzavřít nový bankovní účet,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Po několika minutách muže kontaktoval domnělý policista, který mu sdělil, že se někdo snažil pod jeho jménem uzavřít úvěr ve výši 250 tisíc korun. Žádal po něm datum narození s tím, že ho v této věci budou kontaktovat jeho kolegové,“ pokračuje Kozumplíková.

Muž neváhal. Aniž by si informace ověřil, vybral peníze a šel je hned vložit do uvedeného bankomatu. Kódy pro vložení peněz mu poslal falešný bankéř přes whatsapp. „Muž vložil v několika vkladech po 25 tisících do bankomatu částku 239 tisíc korun,“ uvedla Kozumplíková.

Podvedený muž měl následně dostat potvrzující zprávu o založení nového bankovního účtu spolu s přihlašovacími údaji. K tomu ovšem nedošlo, podal proto trestní oznámení pro podezření z podvodu.