Festival nového cirkusu Cirkulum začíná dnes na Slezskoostravském hradě

OSTRAVA – Šestý ročník mezinárodního festivalu Cirkulum dnes odstartoval v Ostravě na Slezsko ostravském hradě a potrvá až do neděle 12. června. Neopakovatelné zážitky na návštěvníky čekají hned na několika scénách, ať už placených, nebo na těch zdarma.

Potlesk diváků si budou chtít zasloužit umělci hned ve dvou volně přístupných šapitó v předhradí. Novinkou festivalu je pak scéna nazvaná Hrad, která je za poplatek, respektive návštěvníci zaplatí vstup do Slezskoostravského hradu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Na návštěvníky však v areálu hradu čeká několik dalších menších scén se soubory z tuzemska, Itálie, Argentiny a Islandu,“ uvedla za partnera akce mluvčí ostravského magistrátu,  Gabriela Pokorná.

Scéna před hradem nabízí program zdarma a zahrnuje malou interaktivní scénu UmCirkum, odpočinkové zóny, design market, přívěsy s jídlem a další stánky s občerstvením. V celém areálu i mimo něj od středy do neděle návštěvníci potkají pouliční umělce.

Program začne první den festivalu oficiálním vystoupením cirkusové rodiny Circus Ronaldo v 18,00 hodin. Ve čtvrtek a pátek program poběží na vybraných scénách od 8,30 hodin. V sobotu a neděli jsou lidé v areálu vítání od 13,00 hodin.

Podobněji k programu ZDE: Program Cirkulum 2022