Jágr a Rytíři se mohou radovat! V Kladně dokončí rekonstrukci zimáku bez kraje, za peníze Národní sportovní agentury!

KLADNO – Národní sportovní agentura (NSA) schválila k financování žádost Statutárního města Kladna o dotaci na rekonstrukci zimního stadionu v programu Nadregionální sportovní infrastruktura. K poskytnutí dotace musí město doložit už jen dokumenty formálního charakteru.

Primátor hodnotí

„V cestě nyní opravdu nic nestojí. Na základě podmínek pro čerpání dotace předpokládáme, že by se její výše měla pohybovat minimálně ve výši 100 milionů korun. Přesnou částku zatím nelze říct. Schválení žádosti je výsledkem roční práce týmu lidí. Zasloužili se o ni úředníci magistrátu, externí odborní poradci a oceňuji i aktivní přístup majitele hokejového klubu Jaromíra Jágra. Naštěstí mám za sebou náměstka Přemysla Mužíka, jemuž za profesionální spolupráci s NSA patří největší dík,“ prohlásil kladenský primátor Milan Volf.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Kraj couvnul

Neodkladná zásadní rekonstrukce stadionu včetně výměny střechy v havarijním stavu byla odsouhlasena v květnu roku 2020 a zahájena po konci loňské hokejové sezony. Kvůli nepředvídatelným problémům se statikou při realizaci stavby i růstu cen ve stavebnictví, se její celková cena vyšplhala na zhruba 470 milionů korun. Kromě města a NSA se na ní měl podílet i Středočeský kraj, který ovšem po změně ve vedení dal od deklarovaných příslibů ruce pryč a odmítl na financování stánku jednoho z historicky nejúspěšnějších klubů s širokou mládežnickou základnou jakkoliv přispět. „Stadion dokončujeme tak jako tak,“ uvedl Milan Volf.

Zimní stadion v Kladně byl do současné podoby vystavěn v roce 1959 a až do nynější rekonstrukce, která bude dokončena v září před startem extraligové sezony, prošel jen několika dílčími úpravami. Stadion kromě klubu Rytíři Kladno využívají PZ Kladno, další amatérské a mládežnické oddíly i školy. Po rekonstrukci může stadion sloužit také k pořádání kulturních akcí a mimo lední hokej a krasobruslení hostit další sporty.