Pražská integrovaná doprava se v neděli rozroste o dvě oblasti na Příbramsku a jednu na Kutnohorsku. A ještě něco navíc!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – V pátek 10. 6. 2022 od 10 hodin proběhne v Kamýku nad Vltavou slavnostní zahájení integrace oblasti Březnicka a Krásnohorska. V pondělí ve stejný čas proběhne v Čáslavi.

Ve dnech před a po začátku integrace budou přímo v terénu pomáhat cestujícím informátoři, a to v Příbrami, Sedlčanech, Březnici a Čáslavi. Na infostáncích budou k dispozici všechny potřebné informační materiály.

Završení integrace

Po třiceti letech společný integrovaný dopravní systém pokryje celé území Prahy a Středočeského kraje. Zahrne veškeré vlakové a autobusové spoje včetně MHD v Praze a ve většině středočeských měst. K jakým změnám dojde?

Čáslavsko

Integrace od 12. 6. 2022 se týká Čáslavi a okolí a oblastí kolem Krásné Hory a Březnice nedaleko hranic s Jihočeským krajem. V této fázi integrace budou již zaintegrovány všechny obce v celém okresu Kutná Hora. Na Kutnohorsku i Příbramsku se prolnou tarify PID s královéhradeckým a pardubickým, respektive jihočeským.
U Čáslavi bude při integraci zavedeno 6 nových autobusových linek PID, na 3 linkách PID bude upraven jejich provoz. Více 

Příbramsko

Při integraci zbytku Příbramska bude zavedeno 16 nových autobusových linek PID, na dvou linkách PID bude upraven provoz a dvě linky PID změní své číslo. Více 

Na jednu jízdenku bude možné jezdit autobusy i vlaky v rámci zaintegrovaných oblastí Středočeského kraje, ale také například pražskou MHD.

„Před námi ke ještě prohloubení spolupráce s okolními kraji na integraci příhraničních oblastí, integrace městské hromadné dopravy v řadě středočeských měst a zkvalitňování integrovaného systému jako takového,“ uvedl ředitel středočeského dopravního organizátora IDSK Zdeněk Šponar.

Další změny od neděle

Od neděle nás čekají kromě integrace Březnicka, Krásnohorska a Čáslavska i další změny:

  • Linky 401, 402 a 406 nově obslouží Čestlice
  • Prodloužení víkendové 404 do Manětína a Nečtin
  • Prodloužení linek 453 a 455 do Tábora

Informátoři  a infostánky

Už v pátek budou informátoři PID poskytovat veškeré informace k integraci nebo informační letáky. V pondělí vyrazí do terénu na Březnicku, Krásnohorsku a Čáslavsku prezentační autobusy

 

 

Kde řešit připomínky?

PID doporučuje obyvatelům obcí v případě jakýchkoliv připomínek obrátit se na své volené zástupce, se kterými jsou jízdní řády dojednávány. Alternativně je možné oslovit též organizaci IDSK podnety@idsk.cz, která z pověření Středočeského kraje integraci připravuje.

Podrobnosti jsou na stránkách organizátora ROPID.