Vydejte se za loutkami do Borovan!

BOROVANY – Ve znamení loutek se od nejbližšího víkendu ponesou jihočeské Borovany. Na akci Rok s loutkou vás čekají vernisáže, prohlídky kláštera, maňáskové divadlo a přijede i maringotka Malého divadla z Českých Budějovic.

A touto zajímavou atrakcí hned začneme. Víte, co vznikne, když se spojí genius loci maringotky po slavném loutkářském rodu Kopeckých, loutky ze starých inscenací a nová zvuková technologie schopná simulovat 3D prostor? No přece autentický zážitek, určený právě a jen jednomu divákovi, který umožňuje tzv. binaurální zvuk. Jaká jsou jeho specifika, to už si musíte zjistit na místě. Podlehnete zážitku, v němž se stírá hranice mezi iluzí a skutečností? Čeká vás také několik vernisáží výstav. Představí se tu třeba Loutkářský soubor Jiskra, Dětské maňáskové divadlo ŠOK, místní mladí výtvarníci či SUPŠ sv. Anežky České v Českém Krumlově.

Dobrou náladu malých i velkých podpoří svou hudbou autorská dvojice Dubnička a Lahoda a přístupný bude i místní klášter, kterým vás provedou obří loutky z Jihočeského divadla. Rok s loutkou začíná v borovanském klášteře 11. června ve 14 hodin.