Podpořte Světový den dárců krve v Uherskohradišťské nemocnici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská nemocnice se v úterý 14. června zapojí do Světového dne dárců krve. Jeho cílem je upozornit na celospolečenský význam dárcovství krve a také poděkovat všem dárcům, kteří pomáhají zachraňovat životy.

V posledních letech v celé republice nestačí počet nových dárců krve vyrovnat jejich úbytek, který je daný věkem či nemocemi. „Rádi bychom proto oslovili všechny mladé dárce, aby se nebáli a navštívili naši nemocnici na transfuzním oddělení. Světový den dárců krve bude jedinečnou příležitostí, jak se připojit k naší skvělé dárcovské základně,“ uvedla mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Lucie Sedláčková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Dobrovolníci mohou přijít darovat 14. července v čase od 7 do 10.30 hodin 450 mililitrů krve na transfúzní oddělení v Uherskohradišťské nemocnici. Prvodárci se k odběru nemusí objednávat. Pro každého dárce bude připraveno občerstvení a drobná pozornost.