Prodavačce ve stánku ukradl peníze. Už notně pod parou si hned šel koupit další pití

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Do nepříjemné situace se dostala prodavačka ve Velkém Meziříčí. Ze stánku jí díky chvilkové nepozornosti zmizely peníze. Zloděje dopadli krátce nato policisté s více než třemi promile alkoholu.

Ke krádeži došlo ve čtvrtek 9. června před třetí hodinou odpoledne ve Velkém Meziříčí. Kolem prodejního stánku se motal opilý muž, který vzápětí využil nepozornosti prodavačky a z pokladny jí sebral více než tisíc korun. Po činu z místa utekl.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Žena přivolala policisty a těm se zakrátko podařilo zloděje dopadnout. „Podezřelého nalezli v lokalitě náměstí, část peněz stačil utratit. Koupil si alkohol a cigarety, zbývající odcizenou finanční částku vydal. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,16 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté opilce odvezli na záchytku, kde si pobyl do svého vystřízlivění. Poté se dozvěděl, že je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku.