V Černovicích vznikne chráněné bydlení, Brno uvolní 5,5 milionu

BRNO – Nezisková organizace Domov pro mne připravuje rekonstrukci domu v Černovicích, kde plánuje chráněné bydlení pro své klienty. Brno na stavbu uvolní částku 5,5 milionu korun.

Organizace získala dům v roce 2018 s cílem vybudovat chráněné bydlení pro pět osob s těžkým tělesným postižením. Na projekt Cihlu k cihle dostala dotaci z Evropské unie, náklady na stavbu ale prudce vzrostly a podíl spolufinancování Domova pro mne vzrostl z 800 tisíc na více než 7,5 milionu korun. „Tento nárůst však není pro projekt udržitelný, aby se mohl dům doopravit a byl připraven na své obyvatele, poskytne město Brno dotaci v hodnotě 5 500 000 korun. Ta umožní vznik domova pro lidi s těžkým tělesným postižením, který bude plně bezbariérový a klientům dovolí vést samostatný, proaktivní život a mít vlastní domácnost. Dům by se svým novým obyvatelům měl otevřít na začátku roku 2024,“ popsala primátorka Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Domov pro mne, z. s. je nestátní nezisková organizace, která umožňuje lidem se zdravotním postižením žít běžným způsobem života. Od roku 2004 pomáhá dětem i dospělým se zdravotním postižením překonávat každodenní překážky, aby mohli žít kvalitní život a začlenit se do společnosti. Dále provozují sociální službu chráněné bydlení určenou osobám s těžkým tělesným postižením. Realizují také zážitkové pobyty pro děti a dospělé s postižením a příměstské tábory pro děti a mládež. Nově pořádají zájmové kroužky pro děti a mladé lidi do 26 let.