K další tragédii ve Studénce chybělo málo, závory uvěznily náklaďák v kolejišti

STUDÉNKA – Po dalším neznámém řidiči nákladního auta, který ve Studénce minulý týden ohrozil bezpečnost na trati, pátrá Policie České republiky. Auto mělo nejspíš pilskou SPZ.

„Vyšetřujeme nejčerstvější případ, kdy sedm minut před třináctou hodinou odpolední 6. června vjel na ulici Nádražní ve Studénce přes blikající červené výstražné znamení na přejezd nákladní dodávkový vůz. Auto mělo červenou barvu, byl to pravděpodobně Renault. Mělo úložnou nákladní plochu krytou plachtou, a SPZ byla patrně polská“ popisuje pachatelovo auto mluvčí policie René Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle informací od policistů řidič automobilu před železničním přejezdem přibrzdil, poté však přes signál výstražného zařízení vjel do prostoru železničních kolejí. Hned poté se před vozem i za ním sklopily železniční závory a vůz uvěznily v kolejišti.

Železniční přejezd na místě tvoří tři koleje, přičemž jedna z nich slouží jako manipulační k posunování nákladních vlakových souprav a vagónů. „Řidič po uvěznění na přejezdu zastavil těsně u manipulační koleje. Za padesát sekund projel místem pomalou rychlostí za zadní částí automobilu osobní vlak společnosti Regiojet,“ uvedl dále Černohorský.

Pak se závory zvedly a neznámý řidič s dodávkou odejel po ulici Nádražní pryč. Během incidentu nebyl nikdo zraněn a nevznikla ani žádná hmotná škoda na majetku.

K tragédii ale mohlo dojít docela snadno, kdyby se řidič netrefil do správné koleje a místem by v tu chvíli projížděl vysokorychlostní vlak typu Supercity Pendolino (pozn. redakce).

Od ledna 2021 bylo v prostoru křížení železniční tratě s pozemní komunikací na ulici Nádražní ve Studénce řešili novojičínští policisté už 12 podobných přestupkových jednání řidičů.

Poslední případ teď intenzivně vyšetřuje policie ve spolupráci s novojičínskými kriminalisty a dalšími kolegy. Jakékoli informace, které vedou ke zjištění řidiče z poslední události může kdokoliv osobně i telefonicky sdělit policistům z Obvodního oddělení ve Studénce na, služebně, telefonicky na čísle 974 735 761, případně na čísle 158.