Na kraj se řítí velmi silné bouřky s kroupami

ZLÍNSKÝ KRAJ – Výstrahu s druhým stupněm nebezpečí aktuálně vydali meteorologové pro většinu Zlínského kraje. Důvodem jsou postupující bouřky, které se ženou ze západu. „Bouřka postupuje dále směrem k východu a nepředpokládáme její slábnutí,“ oznámili meteorologové.

Bouřky s sebou nesou nárazový vítr, na stanici Luká byl zaznamenán náraz o rychlosti 97 km/h. „Podle radarových odhadů se tam vyskytují také kroupy kolem 2 centimetrů,“ uvedli meteorologové ve vydané výstraze. Ta bude platit až do dnešní 20. hodiny.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lokálně se očekává přílivový déšť, který může rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy a sklepy. Nárazový vítr může lámat větve stromů, nebezpečí představují také kroupy a blesky. Podle meteorologů lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice a problémy v dopravě. Právě řidiči by si měli počínat zvlášť opatrně a v bouřce snížit rychlost jízdy.

Foto: Twitter ČHMÚ