Půl roku nezvěstná dívka se sama přihlásila, poté ale zapírala

BRNO – Příběh jako z telenovely zažili strážníci včera v Pekařské ulici. Pohřešovaná dívka se jim sama přihlásila, poté ale obrátila a tvrdila, že si dělá legraci. Na policejní stanici ale nakonec přiznala, že utekla z domu.

V neděli kolem čtvrté hodiny ranní oslovila hlídku mladá žena, která tvrdila, že je celostátně hledaná. Její známá ale na ni začala pokřikovat, ať si nedělá legraci a táhla ji pryč. Dívka tedy obrátila a tvrdila, že u sebe nemá doklady. Při ověření identity strážníkům nadiktovala údaje jiné ženy, které se ani za mák nepodobala. Také dodala, že netuší, kde bydlí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dívku jsme odvezli na policejní stanici, kde se po čase přiznala, že v Olomouckém kraji má opatrovnici, ale utekla za svými známými do Brna. Po zadání správných osobních údajů do systému skutečně vyšlo najevo, že je jí teprve patnáct let a půl roku je vyhlášeno pátrání,“ popisuje tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Strážníci proto případ předali republikové policii.