Za volantem Peugeotu 407 seděl opilý a se zákazem řízení, navíc naboural BMW

TRUTNOVSKO – K bouračce došlo toto pondělí krátce po půl třetí odpoledne na silnici I/16 v ulici Na Struze v Trutnově. Šestačtyřicetiletý podnapilý šofér má co vysvětlovat, za své přečiny může dostat tučnou pokutu, nebo až tři roky pobytu za mřížemi.

„K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič auta značky Peugeot 407 zezadu narazil do auta značky BMW, které před ním brzdilo z důvodu situace v provozu,“ říká mluvčí policistů Iva Kormošová. Naštěstí se při střetu vozidel nikdo nezranil.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Šofér BMW měl test negativní, řidič peugeotu, který nebyl schopen předložit řidičák měl test pozitivní, a to 2,5 promile. Policisté si hříšníka pořádně proklepli v evidencích, kde zjistili, že má od února 2020 za jízdu pod vlivem alkoholu uložen zákaz řízení na tři roky. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena zhruba na 45 tisíc korun.