Za vraždou v Holešově stála podle policie nevěra

HOLEŠOV – Kriminalisté včera obvinili třicetiletého cizince z vraždy svého známého v Holešově. Motivem k činu přitom měla být nevěra. Dnes o tom informovala krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

K incidentu došlo uplynulé pondělí před polednem, svou roli v něm měl sehrát i alkohol. „Muž přišel na nevěru své přítelkyně, a proto se rozhodl, že svého stejně starého soka, rovněž cizího státního příslušníka, zabije. Zhrzený muž nejprve zakoupil kuchyňský nůž a poté odjel do Holešova do svého zaměstnání, kde oba cizinci pracovali. Na dvoře firmy pak stejně starého známého vyhledal a po slovní i fyzické potyčce ho bodl do břicha,“ vylíčila Kyšnerová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pachatel následně utekl. Napadený muž i přes veškerou snahu záchranářů bohužel zraněním podlehl.

Na Holešovsku se vzápětí rozjela rozsáhlá pátrací akce. „Po muži pátrali pořádkoví a dopravní policisté, kriminalisté i prvosledové hlídky. Nápomocni nám byli také policisté ze zásahové jednotky z Brna a rovněž jsme využili policejní vrtulník,“ vylíčila Kyšnerová.

Muže se podařilo dopadnout před druhou hodinou odpoledne na nádraží ve Fryštáku. Za vraždu mu nyní hrozí 12 až 20 let za mřížemi. „Kriminalisté již spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na krajské státní zastupitelství. O uvalení vazby bude rozhodovat soud,“ dodala mluvčí.