Meteorologové zvýšili výstrahu: Bouřky mohou být velmi silné, zesílí i vítr

ZLÍNSKÝ KRAJ – Český hydrometeorologický ústav dnes aktualizoval výstrahu před bouřkami, které odpoledne zasáhnou Zlínský kraj. Varování má nyní vyšší, a to 2. stupeň nebezpečí. Lidé by proto měli zabezpečit všechna okna a volně uložené předměty, opatrně by si měli počínat i řidiči.

Nebezpečí silných bouřek vstoupí v platnost s 2. hodinou odpoledne a potrvá až do 9. večer. „Mohou se vyskytnout velmi silné bouřky doprovázené nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h), většími kroupami, v menší míře přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů,“ uvedli meteorologové ve výstraze.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přívalový déšť může způsobit intenzivní odtok vody ze svahů, která rozvodní malé toky, zatopí podchody či sklepy, může také podemlít komunikace. Chodci i řidiči by se měli vyhnout proudící vodě a zatopeným místům. Vítr může lámat větve a vyvracet stromy, nebezpečí představují i kroupy a blesky.

Foto: ČHMÚ