Třebíčská nemocnice otevřela nový pavilon s operačními sály

TŘEBÍČ – Nové operační sály třebíčské nemocnice jsou od čtvrtka 16. června konečně v provozu. Skončilo tak dvouleté období stavebních úprav a nemocnice se stává opět klidným místem. Slavnostního přestřižení pásky se dnes zúčastnil i hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Zatímco čtyři sály jsou v plném provozu už rok, na zbývající čtyři si musela nemocnice až do poloviny letošního roku počkat. „Dokončení pavilonu operačních sálů je pro třebíčskou nemocnici velkým přínosem a zároveň úlevou od velkých stavebních úprav, kterými areál prošel v minulých letech. Nový objekt navíc plní funkci prostorného vstupu do areálu nemocnice a v přízemí se nachází i velké edukační centrum. Dostavbou tohoto objektu získává celý areál vzdušný a moderní vzhled,“ zmínil hejtman Vítězslav Schrek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nový pavilon nabízí také zázemí zdravotnímu personálu, ať už v podobě šaten nebo denních místností. Součástí pavilonu je i dospávací pokoj pro pacienty, zákrokový sál, centrální dispečink a navíc i velmi prostorná edukační místnost, ve které je možné díky video managementu sledovat operace v reálném čase.

„Zprovoznění všech osmi operačních sálů, z toho sedmi standardních pro všechny operační obory včetně očního a jednoho zákrokového, nám dává možnost dohnat skluz, který bohužel v mnoha zdravotnických oborech nastal,“ okomentovala současnou situaci ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

Přístavbu a rekonstrukci pavilonu financoval Kraj Vysočina částkou 362 milionů korun bez daně, vybavení operačních sálů bylo financováno z dotací EU.

Foto: Nemocnice Třebíč