Horké letní dny v centru Prostějova zpříjemní dvě nová mlžítka

PROSTĚJOV – Na letní vedra jsou již připraveni v centru Prostějova. Na dvou místech na náměstí T. G. Masaryka město umístilo dvě mobilní mlžící sprchy, které by lidem měly zpříjemnit horké dny.

Vedení města se mlžítky v minulosti již zabývalo, námět pořídit je do centra města oživila náměstkyně Milada Sokolová. „Inspirovala mě reportáž z Frýdku – Místku, kde si je lidé velmi pochvalovali. Záměr jsme projednali a odsouhlasili jak s památkáři, tak s hygienou. Myslím, že i u nás tedy přijde v parných dnech takové zařízení vhod.“ Nový mobiliář – dvě mlžící sprchy mají tlačítkové ovládání a podstavec pro jejich umístění v letních měsících na náměstí T. G. Masaryka. Jedno zařízení je umístěno v centrální části náměstí u pítka a druhé na dlážděné ploše před budovou muzea.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nerezová moderní mlžící sprcha ve tvaru „hokejky“ má dvě úsporné mlžící trysky, které zajistí skvělé osvěžení a zároveň v kombinaci s tlačítkovým ovládáním budou šetřeny provozní náklady. Mlžící sprchy, které jsou napojeny na rozvod pitné vody u pítka a na podzemní hydrant před budovou muzea, poskytnou lehkou vzpruhu v parných letních dnech. Jejich pořízení přišlo na téměř 69 tisíc korun (včetně DPH).