Muž zmizel pod hladinou rybníka v Chrlicích. Našli ho až v noci policejní potápěči

BRNO – Policisté od nedělního večera pátrali v brněnských Chrlicích po muži, který prý nenadále při plavání zmizel v rybníce. Náhodou to viděl jiný muž při koupání.

Přivolaní policisté nalezli na břehu osobní věci s doklady muže, ke kterým se nikdo nehlásil. Později se však hlídce přihlásili dva cizinci, kteří hledali svého osmadvacetiletého kamaráda. Na místo proto vyrazili policejní potápěči. Ti pak prohledávali dno nádrže dlouho do noci. Po půlnoci se jim utonulého podařilo nalézt a vytáhnout z vody na břeh.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tato událost není v uplynulém týdnu ojedinělá, k tonoucím lidem vyjížděli policisté v kraji několikrát. Současné vysoké teploty lákají k osvěžení ve vodě, to však sebou přináší i rizika. To platí zejména při požití alkoholu. „Ve vodě proto není dobré přeceňovat své schopnosti a zdravotní stav. Rozhodně se vyplatí plavat pod dohledem někoho, kdo nám v případě indispozice může včas přispěchat na pomoc,“ doporučil policejní mluvčí David Chaloupka.