Podívejte se, jak budou vypadat družstevní byty na Rumišti

BRNO – Někdejší Dřevopodnik mezi ulicemi Rumiště, Mlýnská a Křenová nahradí družstevní byty. Projektanti z kanceláře Pelčák a partner architekti předali radním studii, která ukazuje, jak bude místo vypadat.

K již zrealizovaným plánům města patří postupná přestavba Vlněny, vybuduje se chytrá čtvrť Špitálka a moderní bulvár Brněnská třída. „Dnes je to typický nevzhledný brownfield, který se za pár let promění v krásnou moderní ulici se zelení v samém centru města. Mám mimořádnou radost vždycky, když proměňujeme nějakou zanedbanou lokalitu na hezké nové dostupné bydlení,“ uvedl náměstek pro oblast bydlení Jiří Oliva.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V lokalitě má vzniknout 237 bytů, z nich většina bude v režimu družstevního bydlení. Počítá se s dvou, tří a čtyřpokojovými byty, v přízemí mohou obyvatelé provozovat podnikání, chystá se 211 parkovacích stání. Další byty budou obecně nájemní, nejspíše startovací pro mladé rodiny.