Cestující, nepřehlédněte! Od 1. července mění MHD ve Zlíně a Otrokovicích jízdní řády

ZLÍNSKO – Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice plánuje od 1. července změny v jízdních řádech. Zároveň také vstoupí v platnost prázdninové jízdní řády, které mírně omezí provoz MHD v pracovních dnech.

Plánované změny by měly celý systém MHD zpřehlednit a zavést pravidelnější vedení linek, aniž by se trasy jednotlivých spojů musely označovat rozlišovacími písmeny. Jde především o dojezdy spojů na obratiště Sportovní hala a Antonínova. „Od července budou jezdit na obratiště Sportovní hala všechny spoje linky č. 1, linky č. 12 a linky č. 90. Na točně Antonínova budou naproti tomu končit všechny spoje linek 7, 13, 14, 35 a 36. Trolejbusy linky 11 se budou otáčet na zastávce Prštné-náves. Ve směru z Příluk do centra města budou mít cestující k dispozici nejčastěji trolejbusy linky č. 1,“ vyjmenoval některé ze změn vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podrobnosti o konkrétních změnách najdou cestující v nových jízdních řádech. Ke konci měsíce budou také vyvěšeny na zastávkách.

Další novinka přibude v průběhu srpna. „Jízdní řády na zastávkách postupně doplňujeme o QR kódy, prostřednictvím kterých si budou moci uživatelé chytrých telefonů s připojením k internetu zobrazit online polohu vozidel i odjezdy nejbližších spojů z každé zastávky včetně případných zpoždění,“ doplnil Jan Tesař.

Během července a srpna musí cestující počítat s každoročním omezením spojů, tedy s odjezdy podle sloupce, který bude nově nadepsán „Školní prázdniny“. „Snížená přepravní kapacita odpovídá skutečnosti, že o prázdninách nedojíždějí děti do škol a že také řada pracujících lidí čerpá dovolenou, takže poptávka po MHD je nižší,“ zdůvodnil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.