Pachatel zmateného loupežného přepadení v Ostravě už je ve vazbě

OSTRAVA – S hrozícím desetiletým trestem vězení skončil ve vazbě 28letý muž z Olomoucka, který se letos v květnu dopustil loupežného přepadení v jedné z firem v Ostravě-Zábřehu.

„Obviněný má v trestním rejstříku deset záznamů, v minulosti už byl odsouzen a potrestán za loupežné přepadení,“ informovala dnes policejní mluvčí Eva Michalíková z Ostravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pachatel v polovině května vnikl na pozemek soukromé společnosti v Ostravě-Zábřehu. Zde měl nejdříve v plánu ukrást některý ze zaparkovaných vozů. U jednoho auta například rozbil okýnko, ale ukrást se mu ho nepodařilo.

Proto pokračoval vloupáním do apartmánu, který je součástí objektu firmy. Zde muž vzal klíče s elektronickým čipem od vstupní brány. Hned poté narazil na zaměstnance, který přišel právě do práce a došlo mezi nimi k hádce a potyčce.

„Pachatel držel v ruce kovovou tyč a pod pohrůžkou donutil muže, aby mu zpřístupnil vnitřní prostory firmy. Podle výpovědi tohoto muže chtěl zloděj vzít klíče od auta, které bylo zaparkováno v prostorách firmy a odjet. V kanceláři však z aktovky muže ukradl peněženku s penězi, osobními doklady i platební kartou,“ popisuje dále Michalíková.

Loupežné přepadení pokračovalo napadením dalšího člověka. Do práce totiž právě přijížděla další zaměstnankyně firmy ve žlutém autě. Pachatel ji přinutil mu auto předat a odjel s ním. Jeho cesta ale skončila velmi rychle havárií do sloupu nedaleko firmy. Poté muž utekl.

Než došlo k jeho zadržení, stihl se ještě vloupat do několika rodinných domů na Novojičínsku. Nyní je obviněný z loupeže, krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněné užívání cizí věci.