Policisté v Budějovicích vyšetřují dvě vážné nehody na sdílených koloběžkách

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Českobudějovičtí policisté vyšetřují dvě nehody, k nimž došlo v jihočeské metropoli na začátku letošního června. Kamery zaznamenaly nehodu, při které se dvě dívky na sdílené elektrické koloběžce srazily s protijedoucí cyklistkou. Druhou z nehod způsobili dva mladí chlapci, kteří srazili chodce. Policisté hledají svědky nehod.

K první z nehod došlo 8. června 2022 ve čtvrt na čtyři na cyklostezce mezi ulicemi Průběžná a Čéčova. „Dvě dosud neustanovené mladé dívky jely na sdílené koloběžce a střetly se s protijedoucí cyklistkou. Aniž by poskytly zraněné ženě první pomoc, s koloběžkou po chvíli odjely a nehodu neohlásily na Policii České republiky,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Strážcům pořádku se podařilo zajistit kamerové záznamy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá se stala 15. června 2022 před šestou hodinou večerní v parku Na Mlýnské stoce. „Ve směru od ulice Rudolfovská k ulici Lannova třída jela osádka sdílené koloběžky – dva mladí chlapci, kdy se mladík plně nevěnoval řízení a srazil chodce, který šel při pravém okraji cyklostezky. Ten se po pádu těžce zranil,“ sdělil Bajcura.

místo střetu v parku Na Mlýnské stoce (zdroj Policie ČR)

Policisté žádají případné svědky uvedených nehod, aby se ozvali na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, České Budějovice, telefon 974 226 588 nebo na linku tísňového volání 158.