Řada uzavírek je pro řidiče v Ostravě problém, další začne na Bohumínské za týden

OSTRAVA – Velkou dopravní výzvou jsou aktuálně pro řidiče projíždějící Ostravou četné souběžně probíhající dopravní uzavírky a omezení. Ty potkají šoféry na celém území města. Jejich důsledkem je na mnoha místech tvoření dlouhých kolon v dopravních špičkách.

Komplikace čekají na řidiče takřka všude, třeba na zásadním průtahu Vítkovicemi, prodloužené Cihelní, nebo v Porubě. Plynule neprojedou lidé ani centrem, Hrušovem, nebo Šenovem ve směru na Frýdek-Místek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od příštího týdne začíná nová fáze oprav na ulici Bohumínské. Práce tady probíhají v několika úsecích, aktuálně u Sýkorova mostu ve směru na Kunčičky. Komplikace v podobě stavby nové vozovky potkají řidiče také v Hrušově na mostech. Tady totiž vzniká logistický areál Contera Park Ostrava D1.

Milan Novák ze Správy silnic MSK informoval, že od 1. do 17. července bude uzavřena Bohumínská ulice ve směru do Kunčiček mezi mostem Miloše Sýkory a Těšínskou ulicí.

Od 18. do 31. července dojde na uzavírku protějšího směru na Bohumín od Těšínské ulice, až po sjezd z Českobratrské ulice. Doporučenou alternativou objížďky je pro řidiče v této době Místecká ulice.

„V době úplné uzavírky bude doprava svedena do protějšího jízdního směru v režimu 1+1,“ zmínil řešení Milan Novák. Ten ale upozornil, že v době dopravních špiček se přece jen vyplatí Bohumínské ulici vyhnout.

Úplné dokončení prací v bohumínské ulici je pak plánované až na 15. říjen.