Občané chtějí zatraktivnit pobyt v parku

TRUTNOVSKO – Město vyhovělo připomínkám občanů a rozhodlo se doplnit park o nové prvky. Nebude chybět ani přírodní posezení či pěší stezka, kvůli počasí byl termín pro stavbu zvolen na období letních prázdnin.

Radní města Dvůr Králové nad Labem mají zájem oživit park Schulzovy sady, proto se rozhodli zahájit stavbu dvou průtočných tůní s přivaděčem vody. Tůně by měly být vzájemně propojeny, každá by měla být veliká 300 m čtverečních a hluboká jeden a půl metru. Práce byly zahájeny ve čtvrtek 23. června a měly by být hotové do konce letních prázdnin. Ve výsledku se jedná o investici ve výši zhruba půl milionu korun. „Uvažujeme o tom, že jedna z tůní by měla plnit spíše ekologické funkce, bude tedy klidovější a vhodná spíše pro vodní rostliny nebo živočichy. Druhá tůně by měla být pro návštěvníky parku atraktivnější a plnit i rekreační funkci. Chceme ji totiž doplnit přírodním posezením, pěší stezkou, zčásti otevřeným korytem s můstky a přístupným molem. Přírodní charakter obou tůní podpoří i vhodná výsadba zeleně a vodních rostlin,“ říká za město Milan Šimek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.