Začala výstavba nového operačního střediska zlínské záchranky

ZLÍN – Symbolickým poklepáním na základní kámen dnes začala výstavba nového Zdravotnického operačního střediska ve Zlíně. Podlaží nabídne dispečerský sál včetně pracoviště dispečera a vedoucího lékaře, simulační pracoviště pro výcvik operátorů i relaxační místnost. Sloužit by mělo už v únoru příštího roku.

Vzhledem k narůstající vytíženosti telefonních linek 155 jsou nároky kladené na krajskou záchranku stále vyšší. Dispečeři ve středisku přijímají nejen tísňové výzvy, ale komunikují také s jednotlivými posádkami, zdravotnickými zařízeními, lékaři, leteckou záchrannou službou a dalšími. Všechny tyto důvody vedly k vybudování nadstavby 3. nadzemního podlaží nad východním křídlem objektu Zdravotnické záchranné služby na Peroutkově nábřeží ve Zlíně.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V srdci operačního střediska se bude nacházet dispečerský sál, k němu bude přiléhat pracoviště vedoucího dispečera ZOS, vedoucího lékaře či simulační pracoviště pro výcvik operátorů s pracovištěm technika IT. Počítá se také s relaxační místností pro odpočinek.

Náklady na výstavbu střediska dosáhnou výše 36 milionů korun. Pořízení vybavení bude předmětem další samostatné investiční akce, při níž se počítá s využitím dotačního programu.

Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát