Na velkou letní slavnost v Čelákovicích pojedou historické vlaky Žabotlam, Singrovka a Kredenc

PRAHA-VÝCHOD –Na sobotu 25. června nachystali v Čelákovicích předprázdninové setkání u lávky přes Labe se spoustou různé zábavy. Součástí pestrého programu jsou i jízdy historických vlaků. Autobusy bude reprezentovat historická Čabajka.

Motorák a pantograf

Poslední červnovou sobotu se můžete svézt historickou motorovou soupravou (M262+Bix+M240) nebo elektrickou pantografovou jednotkou (EM 475.1). Vlaky odjíždějí z pražského Masarykova nádraží v 9:04 a 10:10. Během dne pak uskuteční několik jízd oběma směry mezi Nymburkem hl. n. a Čelákovicemi. Poslední jízdu ukončí zvláštní historické vlaky opět na pražské „Masaryčce“ (příjezd 16:55, resp. 20:25 hod.). V těchto vlacích bude platit běžný tarif ČD, PID a One Ticket.

Vlaky zajistilo město Čelákovice, jde o mimořádné spoje, které doplní pravidelné vlaky.

Historickými autobusy

K atrakcím Letních slavnosti u Labe patří i jízdy historických autobusů po významných turistických místech v okolí. Cílem bude Brandýs nad Labem – Stará Boleslav a Přerov nad Labem.
Zvýhodněné (zlevněné nebo bezplatné) vstupné bude platit v Oblastním muzeu Praha-Východ, Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi (hlavní budova nebo katovna), ve Skanzenu – Polabském národopisném muzeu v Přerově nad Labem a v Městské muzeum v Čelákovicích. V Lysé nad Labem by měl být zajištěn přípoj mezi vlaky a autobusy do rodinného Parku Mirakulum v Milovicích.

Okružní plavby parníkem

Po Labi bude možné v Čelákovicích plout bezplatně. Parníkem popluje po Labi mezi oběma lávkami v úseku Čelákovice – Sedlčánky. Nástupní místo bude u lávky přes Labe. Z řeky bude mimochodem vidět nový železniční most se zavěšenou lávkou pro pěší a cyklisty.

A co ještě?

Na co se ještě můžete těšit? Na louce u lávky přes Labem začne program ve 13 hodin a v plánu jsou koncerty kapel Jelen a Slza, zpěvačky Anny K a také hudebních skupin Druhej dech a Klasickej postup.

Hlavně děti si užijí pískování, ukázky psích sportů nebo třeba malování na obličej. Ty kreativnější zaměstnáte ve tvořivé či výtvarné dílničce. Nebudou chybět stánky s občerstvením a také prezentační stánek Českých drah.

Více,Více,Více