Populární divadelní festival právě začal

HRADEC KRÁLOVÉ – Akce určená nejen pro divadelní nadšence přiláká každý rok do krajského města stovky lidí. Již podruhé se koná pod novým názvem a v takovém rozsahu, na jaký byli návštěvníci zvyklí před pandemií.

V pátek 24. června začala v královéhradecké metropoli akce Regiony – Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové, která se v minulosti konala pod názvem Divadlo evropských regionů. Jedná se již o sedmadvacátý ročník tohoto populárního festivalu, který pořádá Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a nezisková organizace Kontrapunkt. Poprvé pod novým názvem se přehlídka konala v loňském roce, roku 2020 se kvůli pandemii koronaviru uskutečnila v menším rozsahu. Akce potrvá až do pátku 1. července a nabídne občanům desítky divadelních i hudebních představení. „Když se koná divadelňák, město neskutečně ožije. Každý rok se na tuhle akci těším, snad se vydaří počasí,“ říká studentka Jana Novotná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.