Strážníci kladenské městské policie lanařili nové adepty na střední odborné škole a učilišti. Belgický ovčák to jistil!

KLADNO – Strážníci Městské policie Kladno ve čtvrtek navštívili projektový den Střední odborné školy a Středního odborného učiliště na náměstí Edvarda Beneše.

U  stánku měšťáků si mohli studenti vyzkoušet vybavení, které hlídky používají a také se zeptat na vše, co je o práci u městské policie zajímá. Hodně dotazů se týkalo přijímacího řízení do řad strážníků a podmínek přijetí nových uchazečů.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dozvěděli se více o podmínkách přijetí k městské policii, o fyzických testech, psychotestestech a také o různých výhodách a benefitech, které město nabízí svým strážníkům. Jako například možnost získání služebního bytu, nadstandartní plat, pojištění, očkování, vlastní posilovna a podobně.

Studenti si mohli vyzkoušet brýle, které simulují požití většího množství alkoholu nebo užití halucinogenních látek. Jako zřejmě nejzajímavější prezentaci předvedl služební psovod se svým čtyřnohým parťákem, belgickým ovčákem Eclipsem. Společně předvedli ukázku poslušnosti i zadržení pachatele.