Auto srazilo v Jeseníku na přechodu osmnáctiletou slečnu, ta se zraněním skončila v nemocnici

JESENÍK – V pátek dopoledne vyjížděli jeseničtí dopravní policisté ke střetu osobního auta s chodkyní. Osmnáctiletá dívka vstoupila na přechod bezprostředně před blížícím se autem. Jeho řidička začala intenzivně brzdit, ale střetu s chodkyní již nezabránila.

Ke střetu osobního auta s chodkyní vyjížděli v pátek 24. června dopoledne jeseničtí dopravní policisté. K nehodě došlo na přechodu pro chodce ve Smetanově ulici v Jeseníku. Osmnáctiletá dívka měla jít po chodníku a chtěla přejít ulici. Před vstupem na přechod pro chodce se však pořádně nerozhlédla a vstoupila do silnice bezprostředně před blížícím se Renaultem Megane. Jeho řidička na situaci zareagovala intenzivním brzděním, ale střetu s chodkyní již nezabránila. Dívka byla se zraněním převezena na ošetření do jesenické nemocnice. Vliv alkoholu policisté u chodkyně i řidičky vyloučili dechovými zkouškami. Škoda na autě byla předběžně odhadnutá na 40 tisíc korun. „Během prošetřování nehody policisté zjistili, že dívka měla při chůzi zřejmě na uších sluchátka, a proto si nevšimla přijíždějícího auta. Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla k příčině nehody policejní mluvčí Marie Šafářová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.