Na letišti v Plané u Českých Budějovic havaroval větroň

ČESKOBUDĚJOVICKO – Víkend na jihu Čech s sebou přinesl leteckou nehodu. V sobotu na letišti Planá u Českých Budějovic havaroval větroň. Těžce zraněný pilot byl transportován do českobudějovické nemocnice.

Nehoda se stala v sobotu pár minut po 18. hodině večerní. „Na místo byla okamžitě vyslána hlídka policistů z obvodního oddělení Boršov nad Vltavou, kteří po příjezdu asistovali letecké zdravotnické službě, která transportovala těžce zraněného pilota do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

na letišti v Plané u Českých Budějovic havaroval větroň (zdroj Policie ČR)

Dalším šetřením a ohledáním místa činu policisté ve spolupráci s kriminalistickým technikem zjistili, že před šestou hodinou večerní měl pilot vyššího věku vzlétat z letištní plochy. „Pár minut po startu se u stroje objevily blíže nespecifikované technické problémy a z výšky několika desítek metrů spadl na travnatou plochu vedle ranveje. Přitom došlo k velmi těžkému zranění pilota, který byl uvnitř sám. Vše sledoval zaměstnanec letiště, který okamžitě informoval Zdravotnickou záchrannou službu Jihočeského kraje,“ popsal Bajcura.

Událost je v šetření boršovských policistů, kteří budou spolupracovat s vyšetřovateli Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.