Silnici v Pozlovicích zpevní opěrná zeď, řidiče čekají uzavírky

POZLOVICE – Silničáři v těchto dnech začínají s pracemi na silnici III/4922 v Pozlovicích. Do října tu budou stavět opěrnou zeď a opraví vozovku, která je narušena sesuvem půdy. Motoristé tu musí počítat s dopravním omezením.

Stabilizovat se bude silniční těleso v intravilánu Pozlovic o délce 236 metrů. Opěrnou konstrukci vytvoří monolitická železobetonová pilotová stěna a zeď bude založena na velkoprůměrových pilotách. Do železobetonového rámce se osadí silniční svodidlo o délce 192 metrů. Novou konstrukci získá narušený pruh vozovky široký asi 1,5 metrů.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve stejné době se do práce pustí i Polovice. V místě se vybuduje parkovací pruh, upraví se zastávkové zálivy veřejné dopravy a chodníky.

Stavební práce budou probíhat po etapách. Po část doby musí řidiči počítat s plnou uzavírkou, kdy musí využít objízdnou trasu, po část výstavby bude platit jen jednosměrná uzavírka, kdy ve směru od Pozlovic do Luhačovic bude stavba s omezením rychlosti v jednom jízdním pruhu průjezdná, v opačném směru od Luhačovic do Pozlovic bude úsek uzavřen a objízdná trasa povede po místních komunikacích.

Mapa: ŘSZK