VIDEO: Noční havárie vodovodu na třech místech v Brně zkomplikovala ranní dopravu

BRNO – V noci z neděle na pondělí došlo k havárii na vodovodním řadu na Žerotínově náměstí v Brně. Havárie omezila dopravu, a to ve čtyřech jízdních pruzích. Další havárie a omezení dopravy nastaly ještě v Jezuitské ulici a na křižovatce ulic Vinohrady a Jílové.

Dopravní komplikace způsobené poruchami vodovodního řádu v pondělí ráno čekaly na řidiče na několika místech v Brně. Složitou situaci pro dopravu připravila zejména havárie vodovodu v Žerotínově náměstí, kde tlak vody poškodil vozovku v úseku mezi ulicemi Veveří a Kounicova tak, že musela být v obou směrech úplně uzavřena. Ranní dopravní špičku proto usměrňují policisté se strážníky. Ze stejného důvodu je uzavřena ulice i Jezuitská od Koliště, a potom ještě křižovatka ulice Jílová a Vinohrady. „Uzavřené úseky se osazují dopravním značením a budou zde probíhat opravy. Pro cestu v okolí těchto míst počítejte s možným zdržením,“ uvedl v pondělí dopoledne policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Havárie na vodovodním řadu na Žerotínově náměstí v Brně zapříčinila přerušení dodávek vody pro dvě nemovitosti, náhradní zásobování zajistí přistavení cisterny. Práce na opravě byly již zahájeny. „Dokud nebudou provedeny výkopové práce, není v současné době možné sdělit čas odstranění havárie a uvedení vozovky do původního stavu. Brněnské vodárny a kanalizace, a.s. věnují opravě této havárie mimořádnou pozornost, neboť jsou si vědomy problémů plynoucích z omezení dopravy v dané lokalitě,“ sdělila manažerka veřejných vztahů Renata Hermanová.